Go to Top
previous arrow
next arrow
Slider

Behandeling schimmelnagels

Een schimmelinfectie in de teennagel , in de volksmond ook wel kalknagel genoemd, is een veel voorkomend probleem.
De infectie ontstaat makkelijk bij een (lichte) beschadiging van de huid of de nagel. Gevoeligheid voor schimmels, een verstoring van de zuurgraad van de huid, verminderde weerstand, een openbare warme & vochtige omgeving zijn allemaal mogelijkheden om een schimmelinfectie op te lopen.
Een schimmelinfectie is besmettelijk, draag daarom altijd slippers in openbare gelegenheden.
Een schimmel nestelt zich vaak eerst in de grote teennagel en van daaruit kan het zich uitbreiden naar een of meerdere andere nagels en / of de huid.
De nagel begint wit of geel te verkleuren, later wordt de nagel geelbruin of okergeel. Vaak ziet men ook dat de nagel dik, hobbelig en brokkelig wordt. De nagelplaat laat geheel of gedeeltelijk los.

Om te voorkomen dat de schimmel zich uitbreidt naar de nagelwortel, dient men direct te gaan behandelen zodra er een vermoeden is van een schimmelinfectie. Raadpleeg hiervoor altijd een pedicure. De behandeling van een schimmelinfectie is een langdurig proces waarbij discipline erg belangrijk is. Er zijn diverse producten beschikbaar en het laten behandelen van de aangetaste nageldelen door uw pedicure is belangrijk.
Wilt u een vrijblijvend advies over de behandelmogelijkheden? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak.